2021-09-14 11:07:37• hírek • Szatmár.ro

Ideiglenesen bezárják a Lucian Blaga Általános Iskolát, miután öt tanár is elkapta a koronavírust

Már a hétfői tanévnyitón is a megengedettnél kevesebben lehettek jelen, miután néhány napja kiderült, hogy a tanintézmény két tanára Covid-pozitív. A hétfői tesztelést követően a tanári kar további három tagjánál mutatták ki a fertőzést.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség is megerősítette, már az első héten online oktatásra tér át a szatmári Lucian Blaga Általános Iskola teljes munkaközössége, miután a tanári kar öt tagjánál mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

Szejke Ottilia helyettes főtanfelügyelő szerkesztőségünknek elmondta, előbb két pedagógusról derült ki, hogy megfertőződtek, így már a hétfői tanévnyitót is csak nagyon szűk körben, a kötelező távolságok betartása mellett az udvaron szervezték meg úgy, hogy az ünnepség után már a diákok sem mehettek be az iskola épületébe.

„Miután két kollégáról bebizonyosodott, hogy fertőzöttek, az egész tanári kart letesztelték, hétfő estére pedig további három esetben mutatták ki a vírus jelenlétét. Ennek fényében egy időre, az iskola minden osztálya átáll online oktatásra, erről a hétfő délutáni vezetőtanácsi ülésen fogunk majd határozni” – fogalmazott a helyettes főtanfelügyelő.

Amit viszont le kell szögezni, a pedagógusok nem a tanév első napján fertőződtek meg (ez valószínűleg még kimutatható sem lenne), a tanárok az iskolakezdést előkészítő időszakban kaphatták el a betegséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: